Lust att måla och teckna världen

Anmälan öppnar 11 december

24 juni – 28 juni 2023

Inspirationskurs för dig som i sommar vill få nya ingångar till att uttrycka dig och berätta genom måleri och teckning.

Havet, skogen, staden, platser och historier. Vi upptäcker alla omvärlden olika, utifrån våra personliga intressen och minnen. Vi målar och tecknar våra betraktelser tillsammans under några sommardagar. Efter kursen har vi med oss nya metoder för att gestalta omgivning och insida i bildskapandet.

Varje förmiddag presenteras nya tekniker och på eftermiddagen besöker vi utställningar och gör konst på nya platser. Vi kommer att vara mycket utomhus, ta med kläder efter väder!

Under kursen lyfter vi fram arbetsprocesser och experimenterar med olika tekniker, uttryck och material. Vi söker det personliga uttrycket och målar och tecknar för att det är roligt och lustfyllt.

Material : Allt material som behövs finns på Konstskolan: skissblock, kol, kritor, penslar, vattenfärg, papper, masonit. Ta med dig bekväma kläder som det får bli fläckar på.

Deltagarantal: Max 15 deltagare

Förkunskaper: Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare: Kalle Brolin – Konstnär med bas i Malmö. Lärare på Konstskolan Munka och utbildad vid Valand samt Umeå Konsthögskola. Undervisar kontinuerligt på folkhögskolor, förberedande konstskolor samt konsthögskolor. https://kallebrolin.com

Rita Winde – Konstnär med bas i Helsingborg, utbildad på konsthögskolan Valand samt utbildad till lärare. Mångårig erfarenhet av att undervisa människor i alla åldrar. https://ritawinde.se

Kostnader:
Fem-dagars-kurs inklusive måltider  2 550:-
Fem-dagars-kurs inklusive måltider och boende med dusch/toalett i korridor 4950:-
Fem-dagars-kurs inklusive måltider och boende med egen dusch/toalett 5350:-

Materialkostnad på 650:-

Det finns möjlighet att komma dagen innan kursstart eller att stanna en natt efter kursslut.
En extranatt kostar 500:-
Tag med egna lakan och handdukar eller hyr på skolan för 200:-