Skriv om ditt liv

Anmälan öppnar 11 december

24 juni – 28 juni 2024

Alla bär vi på minnen. På den här kursen får du verktyg för att skriva om dina upplevelser. Du får prova att skriva i olika former, läsa och samtala kring andras texter och möjlighet att själv bli läst.

I en inspirerande och tillåtande miljö får du möjlighet att utforska och söka dig fram till ditt personliga uttryck och berättande. Under veckan jobbar vi med både korta och långa skrivövningar för att närma oss och skriva om våra minnen och erfarenheter. Vi associerar, aktiverar våra sinnen och vi lyssnar – till oss själva och varandra. Du får prova att skriva i olika former, läsa och samtala kring andras texter och möjlighet att själv bli läst. I skrivandet finns utrymme att genom både lek och allvar få syn på, upptäcka och utforska det du bär på utifrån din egen röst och stil.

Kursen är öppen både för dig som är ny inför skrivandet som uttrycksform och till dig som har skrivit förut.

Material: Ta med papper och penna, då en del övningar skrivs bäst för hand. Om du även vill kunna skriva på dator eller liknande så tar du med det.

Deltagarantal: Max 15 deltagare

Förkunskaper: Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare: Karin Mellbourn är utbildad skrivpedagog vid Skurups folkhögskola och har läst litterär gestaltning på Författarskolan vid Lunds universitet. Leder kurser med olika inriktningar inom kreativt skrivande på Folkuniversitet, håller workshops och jobbar med individuell texthandledning. Hemsida: http://karinmellbourn.com

Kostnader:
Fem-dagars-kurs inklusive måltider  2 550:-
Fem-dagars-kurs inklusive måltider och boende med dusch/toalett i korridor 4950:-
Fem-dagars-kurs inklusive måltider och boende med egen dusch/toalett 5350:-

Det finns möjlighet att komma dagen innan kursstart eller att stanna en natt efter kursslut.
En extranatt kostar 500:-
Tag med egna lakan och handdukar eller hyr på skolan för 200:-