Leranimation och stop motion

10 juli – 13 juli 2023

Anmäl dig här

Experimentera med animation! Det är lustfyllt och häftigt att se hur lera, papper eller textil kan börja leva och röra sig.

I grupp och enskilt undersöker vi och experimenterar med stop-motion-tekniker och animation. Varje dag tittar vi på konstnärligt inspirerande exempel som leder oss in i ett eget konstnärligt skapande.  Leranimation och cut-out-tekniker introduceras. Teknikerna, materialen och processerna påverkar vårt uttryck och berättade.

Vi har tillgång till 5 animations-arbetsstationer för kollektiva arbeten. Under kursen sätter vi också upp individuella arbetsstationer, med kursdeltagarnas egna utrustning så arbetet också kan fortsätta på egen hand efter kursen. Vi arbetar med olika gratisprogram och med stop-motion-appar.

Material: Ta med dig en smartphone eller surfplatta/ipad med kamera, som har minnesutrymme för att kunna göra animationer. Extern hårddisk eller USB-minne. Allt övrigt material som behövs finns på konstskolan: Modellera, lera, ståltråd, olikfärgade papper, textilier, garn och akrylfärg. Ta med dig bekväma kläder som det får bli fläckar på.

Deltagarantal: Max 15 deltagare

Förkunskaper: Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare: Moa Lönn konstnär och skulpturlärare på Konstskolan Munka. Arbetar med keramik och stop motion. Hemsida: https://www.moalonn.com/

Kostnader:

Fyra-dagars-kurs inklusive måltider 2000:-

Fyra-dagars-kurs inklusive måltider och boende med dusch/toalett i korridor 3800:-

Fyra-dagars-kurs inklusive måltider och boende med egen dusch/toalett 4100:-

Materialkostnad på 500:- tillkommer

Det finns möjlighet att komma dagen innan kursstart eller att stanna en natt efter kursslut.

En extranatt kostar 500:-

Tag med egna lakan och handdukar eller hyr på skolan för 200:-