Alla kan teckna

Anmälan öppnar 11 december

24 juni – 28 juni 2024

Alla kan teckna! En kurs för dig som vill prova på att teckna med material som blyerts, kol och tusch. Vi tecknar utomhus och inomhus.

En teckningskurs för alla som vill börja på nytt. Vi provar på att teckna tillsammans och individuellt med hjälp av olika material såsom kol, tusch och blyerts. Vi satsar på det lustfyllda uttrycket. Det är inte viktigt att det blir rätt utan att tecknandet ska vara roligt och kreativt. 

Genom teckning kan vi studera och se världen, nära inpå och långt ifrån. Teckning kan vara ett sätt att dokumentera det du är med om och det du ser omkring dig. Allt du behöver är en pennstump och en bit papper i fickan!

Kursen är uppbyggd omkring korta och långa uppgifter, storskalig och småskalig teckning, olika synsätt på tecknande och inspirationsföreläsningar om olika tecknare och tekniker i konsthistorien. En dag tecknar vi kroki efter modell.

Material: Allt material som behövs för kursen finns på Konstskolan, du behöver inte ha med dig någonting. 

Deltagarantal: Max 15 deltagare.

Förkunskaper: Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare: – Yrkesverksam konstnär som undervisar i teckning på Konstskolan Munka. EvaMarie är utbildad på Malmö konsthögskola och har också doktorerat i konstnärlig forskning. http://www.evamarielindahl.com

Kostnader:
Fem-dagars-kurs inklusive måltider 2550:-
Fem-dagars-kurs inklusive måltider och boende med dusch/toalett i korridor 4950:-
Fem-dagars-kurs inklusive måltider och boende med egen dusch/toalett 5350:-

Materialkostnad på 330:- tillkommer

Det finns möjlighet att komma dagen innan kursstart eller att stanna en natt efter kursslut.
En extranatt kostar 500:-
Tag med egna lakan och handdukar eller hyr på skolan för 200:-