Konstskolan 18.00, måleri på distans

Konstskolan 18.00 är en kurs för dig som vill studera måleri på distans och utveckla ditt måleri tillsammans med andra. Inga förkunskaper krävs.

Detta är en kurs på distans där du arbetar hemifrån och ses en gång i veckan i grupp tillsammans med kursledare och kursdeltagare för att visa och diskutera ditt och andras måleri med stöd av den digitala videoplattformen Zoom.

Under kursen får du prova olika arbetssätt med målet att utveckla ditt bildspråk och träna upp ditt seende. Varje vecka ges nya uppgifter för att utveckla ditt sätt att måla och ibland målar vi tillsammans under kvällen på distans. Samtal om måleri och handledning sker i grupp och individuellt.

Kursen drivs av konstnärer som är yrkesverksamma. Den passar dig som är nybörjare och vill prova på måleri och för dig som redan är igång och vill komma vidare och utmanas i ditt uttryck. Undervisningen betonar den konstnärliga processen och utvecklandet av olika konstnärliga och måleriska uttryck. Vad händer om du släpper invanda mönster och föreställningar om vad som är vackert och vågar tro på ditt eget individuella uttryck?

Teknik
Du behöver en dator där du kan installera programmet Zoom. Du behöver en digitalkamera, det går bra med din telefon, med vilken du kan ta bilder på dina arbeten och mejla in till kursledarna. Du får en skriftlig introduktion till Zoom inför kursstart och möjlighet att prova Zoom före första kurstillfället. Vi hjälps åt!

Material
Innan kursen börjar får du en lista med exempel på material som kan vara bra att ha inför kursen. Du står för ditt eget material och arbetar hemifrån.

Kursledare
Olle Helin och Nan Embäck har tidigare haft distanskurs i måleri på Munka Folkhögskola tillsammans, de är båda konstnärer med fokus på måleri och baserade i Malmö.
Olle Helins hemsida: ollehelin.se
Nan Embäcks hemsida: nanemback.se

Kursinformation
Kursavgiften är 2600kr
8 kurstillfällen på den digitala videoplattformen Zoom
Maxantal är 12 kursdeltagare
Under 2022 ges kursen under höstterminen.

Kursanmälan
Anmäl dig genom att mejla EvaMarie Lindahl på evamarie.lindahl(a)munkafolkhogskola.se. Bifoga ditt namn, kursnamn, mejladress, postadress och telefonnummer. Du får sedan instruktioner till hur du betalar anmälningsavgiften på 600 kronor. Observera att du är anmäld till kursen först i och med att anmälningsavgiften är betald. Anmälningsavgiften räknas av i samband med slutbetalningen. Kursen är inte stadsbidragsberättigad.

Vill du veta mer om kursens innehåll kontakta kursledarna:
Olle Helin olle(a)ollehelin.se
Nan Embäck nan.emback(a)gmail.com

Vill du veta mer om anmälning, inbetalning och det praktiska som rör Zoom hör av dig till evamarie.lindahl(a)munkafolkhogskola.se.

Varmt välkommen med din anmälan!
Nan, Olle och EvaMarie

EvaMarie Lindahl

lärare

Tfn: 0431 – 43 20 10
direkt: 072 – 538 02 03
Email: EvaMarie