Kurser
Allmän kurs
Fotoskolan Munka
Hälsocoach
Konstskolan Munka
Akademi 55+

Filialen i Perstorp

Lärarassistent
Seniorcoach
Stresspedagog

Studiemotiv. kurs
Kvällskurser
Sommarkurser

Arbetsmiljökurser

Konferenser
Boka din konferens

Ladda ner ansöknings-handlingar här

Sommarkurser 2016

Munka folkhögskola ligger centralt i Munka Ljungby, ca 6 km öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss och flyg.

Vi har funnits här som folkhögskola i 102 år och vår idémässiga profil är hälsa, natur och kultur, vilket avspeglar sig både i vårt kursutbud och i vårt förhållningssätt. Munka folkhögskola vill vara öppen för alla året runt. Vi anordnar spännande sommarkurser inom våra profilområden hälsa, kultur och natur, som ger bildning men som också skapar förutsättningar till intressanta möten. Åldersgränsen för våra sommarkurser är 13 år, någon övre åldersgräns finns inte!

Under din sommarvistelse här erbjuds du boende på skolan och vårt kök serverar god och vällagad mat som tillagas från grunden av bra råvaror, gärna närproducerat och kravmärkt, som ett led i att vi är en hälsofrämjande skola!

Under sommarkurskursveckorna ordnar vi också kvällsaktiviteter.

Välkommen till oss på Munka folkhögskola!


Trollsländor 27 – 29 juni - kursen är fulltecknad
Upplev trollsländornas magiska liv! Kursen kommer huvudsakligen bedrivas i fält där vi besöker alla upptänkliga våtmarkstyper. Det blir vandringar längs vackra vattendrag, besök på spännande mossar och myrar, vid sjöar och vid dammar, allt för att under kursen lära sig om så många arter av trollsländor som möjligt. I trakterna runt Munka Ljungby finns några av Skånes bästa trollsländelokaler!

För långväga kursdeltagare finns möjligheten att bo på folkhögskolan.

Max 12 deltagare. Du behöver inte kunna något om trollsländor – intresse är allt som behövs!

Kursledare
: Patric Carlsson – aktiv trollsländeskådare, som deltagit i projektet Atlasinventering av skånska trollsländor under åren 2009-2014.
Kostnader: Undervisningen är gratis, det du betalar för är material och eventuellt mat och boende.
Alt 1: tredagarskurs utan boende eller mat 500:-
Alt 2: tredagarskurs med boende, frukost och kvällsmat 2 100:- / dusch och toalett på rummet tillägg på 260:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-


Till sidans början UppMindfulness - medveten närvaro 27 – 29 juni
Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på Mindfulness. Att träna sig på att vara medvetet närvarande i det som händer har visat sig ha god inverkan på tex stress och oro. Lite teori varvas med praktik för att utforska vad mindfulness innebär för var och en av oss. Genom meditation övar vi oss på att uppleva och påverka nuet. Tillsammans gör vi en del övningar med reflektioner som vi frivilligt delar med varandra.

Vi kommer att vistas både inom- och utomhus, och välkomnar dagar med möjlighet för återhämtning, reflektion och att utforska mer av våra känslor, tankar och upplevelser.

Max 15 deltagare. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare: Maria Hagstedt – utbildad socionom och Mindfulness-instruktör som i många år har arbetat med socialt arbete inom flera olika verksamheter.
Kostnader: Undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Alt 1. tredagarskurs utan boende, men med fika och mat 1 300:-
Alt 2. tredagarskurs med boende, fika och mat 2 400:- / dusch och toalett på rummet tillägg på 260:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-
Ansökan: anmäl dig direkt


Till sidans början UppRecycleslöjd i plåt och ståltråd 27-29 juni  - kursen är fulltecknad
Under denna kurs jobbar vi med sådant som blivit över. Gamla plåtbrickor, plåtburkar men också ståltråd i olika dimensioner kommer att vara vårt utgångsmaterial. Av detta skapar vi allehanda föremål. Ljuslampetter, altarskåp, ljusstakar, minnestavlor - ja listan kan göras lång. Vi ses/slöjd-Zlatan.

Max 10 deltagare. Inga förkunskaper behövs för kursen
Kursledare: Mari Karlsson - slöjdare och slöjdlärare från Österlen. Medlem av hantverkscooperativet Formargruppen i Malmö.
Material: Med dig i din packning kan du ha plåtsaker i allehanda kulörer, makrillburkar, vackra textilbitar, figuriner, kakformar, godispapper, foton, souvenirer, pärlor eller något annat du tycker om. Viss tillgång på plåt kommer att finnas på skolan. Det kan vara bra att ha med sig egna verktyg om du har sådana. Exempelvis tänger, plåtsax, popnit tång, skruvdragare, håltång osv.
Kostnad: undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Materialkostnad: 300:-
Alt 1: tredagarskurs utan boende, men med fika och mat 1 300:-
Alt 2: tredagarskurs med boende, fika och mat 2 400:- / dusch och toalett på rummet tillägg på 260:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-
Ansökan: anmäl dig direkt


Till sidans början UppPorträttmåleri 27 juni– 1 juli
Välkommen till en inspirerande målarvecka med fokus på porträttmålning. Du har tillgång till modeller och professionell handledning under en intensiv vecka där teori och praktik varvas, med hjälp av utmanande uppgifter. Du studerar modellen ur nya frågeställningar och får en chans att koncentrera ditt uttryck och förfina dina måleriska tekniker. Krokiteckning varje dag är en viktig del i kursen.

Våra ateljéer är stora, ljusa och välutrustade. Vill du måla vidare på kvällen är ateljéerna öppna.

Kursen är ej statsbidragsberättigad och betalas därför i sin helhet av kursdeltagarna.

Max 24 deltagare. Förkunskaper: Grundläggande kunskaper i måleri.
Kursledare: Astrid Göransson – verksam konstnär i Kvidinge. Utbildad på Konstfack, Forum och Konsthögskolan Valand. Lärare i kroki och teckning på Konstskolan Munka sen flera år tillbaka. Astrids webbplats.
Marianne Andersson – verksam konstnär i Malmö. Utbildad på Målarskolan Forum, lärare på Gerlesborgskolan. Mariannes webbplats.
Material: modeller, papper, kol, torrpigment, linolja ingår i kursavgiften. Ta med egna penslar och färger, olja eller akryl.
Kostnader: Kursen är ej statsbidragsberättigad och betalas därför i sin helhet av kursdeltagarna.
Alt 1: femdagarskurs utan boende med fika och mat 3 600:-
Alt 2: femdagarskurs inklusive boende och mat 5 800:- / dusch och toalett på rummet tillägg på 520:-. Tag med egna lakan och handdukar eller hyr på skolan för 100:-
Ansökan: anmäl dig direkt


Till sidans början UppTräsnitt på lera 27 juni – 1 juli  - kursen inställd
Träsnitt och linoleumtryck är traditionella tekniker som vanligtvis används på papper. Trycktekniken går även att arbeta med direkt på mjuk lera.

På kursen får du göra bilder som sedan karvas ut i olika typer av träplattor och linoleum. Därefter använder vi de färdiga bilderna/mönstren för att trycka dem med keramiskt färgpigment på lera. Du får även prova på en annan tryckteknik som kallas för oxidtryck. På detta vis kan du överföra en linjeteckning på leran vi ett silkespapper.

Under denna workshop är det fokus på bild och mönster på lera. Allting som görs under veckan kan hämtas tre veckor efter avslutad kurs. Då är trycken högbrända och vi kan titta på dem tillsammans.

Max 12 deltagare. Förkunskaper: grundläggande kunskaper i keramik.
Kursledare: Johan Bjärntoft – verksam keramikkonstnär, MFA i keramisk Konst från HDK i Göteborg. Johan arbetar som lärare i keramik och skulptur på Konstskolan Munka.
Material: Allt material som behövs finns på Konstskolan, lera, gips, keramik, pigment, trä osv.
Kostnader: Undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Materialkostnad 600:-
Alt 1: femdagarskurs med mat och fika, men inget boende 2 200:-
Alt 2: femdagarskurs med mat, fika och boende 4 500:-/ dusch och toalett på rummet tillägg på 520:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-
Ansökan: anmäl dig direkt


Till sidans början UppBärbar konst – masker, skydd och förklädnad 4 – 6 juli 
- kursen inställd

Vi arbetar med kroppen som utgångspunkt i skapandet. Var med och skapa allt från smycken till rustningar. Utgå från dina egna behov och intressen. Är du i behov av en ny persona, ett alter ego eller vill du bara få synas i en galen huvudbonad? Här får du möjlighet att uttrycka din personlighet eller eventuellt utforska en ny. Lek med identiteter. Framhäv eller dölj, allt efter behov. Fritt skapande där det är du som väljer. Vi kommer med idéer, inspiration och materialkännedom.

Max 20 deltagare Inga förkunskaper behövs för kursen.
Kursledare: Mussi Brodin och Sussi Täck – som tillsammans har företaget ”Mussi & Sussi - kreativ studio” där de arbetar med olika kreativa uppdrag. De har erfarenhet av rekvisita och attributmakeri för film och teater, men även utställningsbygge, dekoratörsarbete och fritt skapande. Mussi & Sussis webbplats.
Material: vi utgår från återvunnet material men allt är tillåtet. Det kommer finnas allt från kartong och metall till gummi och pärlor och du får gärna ta med egna favoritmaterial.
Kostnad: Undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Materialkostnad: 200:-
Alt 1. tredagarskurs utan boende, men med fika och mat 1 300:-
Alt 2. tredagarskurs med boende, fika och mat 2 400:- / dusch och toalett på rummet tillägg på 260:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-
Ansökan: anmäl dig direkt


Till sidans början UppAlla kan måla 4 - 8 juli - kursen är fulltecknad
Kom-i-gång-kurs för dig som vill ha mer färg i ditt liv. Experimentera, testa, lek. Släpp dina föreställningar om vad som är vackert, och måla bara för att det är roligt.

På förmiddagarna får du olika korta uppgifter, för att prova på olika målerimetoder. På eftermiddagarna skapar var och en fritt, i egen takt, och får individuell handledning vid staffliet. Varje dag avslutas med en gruppdiskussion. Vill du måla vidare på kvällen är ateljén öppen.

Max 12 deltagare. Inga förkunskaper krävs.
Kursledare: Elin Bengtsson - verksam som konstnär i Malmö, utbildad på Konsthögskolan Valand i Göterborg och The San Francisco Art Institute i Kalifornien. Undervisar i måleri på Konstskolan Munka. Elins webbplats.
Material: allt material som behövs finns på Konstskolan: kol, penslar, akrylfärg, oljefärg, akvarellfärg, papper, masonit.
Kostnader: undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Materialkostnad 600:-
Alt 1: femdagarskurs med mat och fika, men inget boende 2 200:-
Alt 2: femdagarskurs med mat, fika och boende 4 500:-/ dusch och toalett på rummet tillägg på 520:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-
Ansökan: anmäl dig direkt


Till sidans början UppDigital fotografi, inspirationskurs 4-8 juli - kursen är fulltecknad
Tycker du om att fotografera med din digitalkamera och längtar efter att fotografera lite mer målinriktat?

Inspirationskurs i digitalt fotografi och bildhantering. Prova olika sätt att fotografera på och ge dig ut på inspirerande fotograferingsrundor i trakten. I kursen går vi igenom bildhantering och redigering samt hur man förbereder sina bilder för att de ska se bra ut som utskrifter. Öva dig i att förstå och analysera dina egna och andras fotografier.

Max 12 deltagare. Du behöver vara bekant med din digitalkamera.
Kursinnehåll: Handledd inspirationsfotografering, handledda fotouppgifter, bildredovisning med bildanalys, bildhantering från kamera till dator och lagring av digitala bildfiler, introduktion till digital bildbehandling i Photoshop.
Kursledare: Emma Blomberg – verksam fotograf. Emma är utbildad på fotoskolorna i Gamleby och Biskops Arnö och arbetar på som lärare på Fotoskolan Munka. Emmas webbplats.
Material: Medtag digitalkamera (gärna systemkamera) och minneskort, sladd för överföring mellan kamera och dator eller kortläsare, samt USB-minne eller bärbar hårddisk för lagring. Övrig utrustning och material finns på skolan. Observera att kursen inte omfattar utskrift av bilder.
Kostnader: undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Alt 1: femdagarskurs med mat och fika, men inget boende 2 200:-
Alt 2: femdagarskurs med mat, fika och boende 4 500:-/ dusch och toalett på rummet tillägg på 520:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-


Till sidans början UppAtt skriva filmmanus 4 – 8 juli
Detta är en introduktionskurs till att skriva för filmen. Film är både ljud och bild och manuset är ett underlag för regissören och skådespelarna. Just därför skiljer sig filmmanus från andra sätt att skriva!

I kursen går vi igenom den västerländska dramaturgin. Den finns i sagor och roliga historier och ja, nästan allt vi berättar. Den sitter i vår ryggmärg.

Vi stimulerar vår fantasi med olika övningar, både muntliga och skriftliga, både självständigt och i grupp.

Vi tittar på film på ett annorlunda sätt; filmiska berättargrepp, tonen i filmen, kameravinklar, ljus och scenografi. Viss filmhistoria ingår, så även filmanalys. Du får tips kring hur du samlar in material, börjar skriva, och fortsätter med det - det vill säga, hur du tar ditt skrivande på allvar och vågar prioritera det.

Max 12 deltagare. Inga förkunskaper krävs.
Kursledare: Annette Söderlund - utbildad mediepedagog från Musikhögskolan i Piteå. Hon har även utbildat sig i att skriva filmmanus på Högskolan på Gotland. Anettes webbplats.
Kostnader: Undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Materialkostnad 50:-
Alt 1: femdagarskurs med mat och fika, men inget boende 2 200:-
Alt 2: femdagarskurs med mat, fika och boende 4 500:-/ dusch och toalett på rummet tillägg på 520:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-
Ansökan: anmäl dig direkt


Till sidans början UppKreativ sångkurs, nybörjare 4 – 8 juli
Sångkurs för dig som längtar efter att sjunga och stärka din egen röst. Du får lära dig nya sånger från olika delar av världen som sjungs i enkla arrangemang som passar alla. Vi arbetar också med lekfulla övningar som ger grundläggande sångteknik och som stärker självkänsla och kreativitet. Målet är att du ska få en tryggare och friare relation till din egen röst och utveckla glädjen och lusten att sjunga tillsammans.

Max 12 deltagare. Inga förkunskaper krävs.
Kursledare: Ida Lod - verksam som frilansande sångare, scenkonstnär och pedagog. Utbildad på Högskolan för Scen och Musik, Göteborgs universitet. Idas webbplats.
Kostnader: undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Alt 1: femdagarskurs med mat och fika, men inget boende 2 200:-
Alt 2: femdagarskurs med mat, fika och boende 4 500:-/ dusch och toalett på rummet tillägg på 520:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-
Ansökan: anmäl dig direkt


Till sidans början UppAlla kan teckna 11 – 13 juli - kursen är fulltecknad
Alla kan teckna, men många har inte gjort det sedan de var barn. Nybörjarkurs för alla som vill börja på nytt.

Du får prova olika material: kol, tusch, blyerts, stora papper på staffli och det lilla blocket ute i naturen. Du får olika korta uppgifter, för att lära känna olika synsätt och tekniker. En dag tecknar vi kroki efter modell.

Att teckna är ett sätt att se och berätta om världen. Med en penna i handen blir du en bättre iakttagare, en närvarande betraktare.

Max 12 deltagare. Inga förkunskaper krävs.
Kursledare: EvaMarie Lindahl - verksam som konstnär i Malmö, utbildad på Malmö konsthögskola, undervisar i teckning på Konstskolan Munka. EvaMaries webbplats.
Material: allt material som behövs för kursen finns på Konstskolan, du behöver inte ha med dig någonting.
Kostnader
: undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Materialkostnad: 250:-
Alt 1. tredagarskurs utan boende, men med fika och mat 1 300:-
Alt 2. tredagarskurs med boende, fika och mat 2 400:- / dusch och toalett på rummet tillägg på 260:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-


Till sidans början UppBetonggjutning 11-15 juli (återträff för uppackning 6 augusti)
- kursen inställd
Betongkurs med inriktning på konst och design. Lär dig grunderna för betonggjutning: göra gjutformar av gips och formplyfa, bereda betongen och gjuta. Upptäck materialets möjligheter.

Under kursen får du gjuta plattor, tillverka en ljusstake, och gjuta av din egen hand. Genom de olika uppgifterna lär du dig olika tekniker för formtagning och gjutning och får samtidigt möjlighet att utforma uppgifterna till ett personligt avtryck. Återsamling för att öppna formarna lördag 6 augusti.

Max 10 deltagare. Inga förkunskaper krävs för kursen.
Kursledare: Johan Bjärntoft – verksam keramikkonstnär, MFA i keramisk Konst från HDK i Göteborg. Johan arbetar som lärare i keramik och skulptur på Konstskolan Munka.
Material: allt material som behövs finns på Konstskolan, du behöver inte ha med dig någonting.
Kostnader: undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Materialkostnad 600:-
Alt 1: femdagarskurs med mat och fika, men inget boende 2 200:-
Alt 2: femdagarskurs med mat, fika och boende 4 500:-/ dusch och toalett på rummet tillägg på 520:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-
Ansökan: anmäl dig direkt


Till sidans början UppTeckna serier 11-15 juli
Kurs i serieskapande. Utforska de mest lättillgängliga sätten att skapa en berättelse, från inga rutor till flera. Vi kommer att testa lite olika tillvägagångssätt och kolla på hur andra serieskapare jobbar och låta oss inspireras.

Max 12 deltagare, inga förkunskaper krävs för kursen.
Kursledare: Hanna Stenman – konstnär, serieskapare och illustratör. Hon är medlem i det feministiska serieskaparnätverket Dotterbolaget och går just nu masterprogrammet i visuell kommunikation på konstfack. Hannas webbplats.
Material: Allt material som behövs finns på skolan, men tag gärna med dig en favoritpenna om du vill.
Kostnader: undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Materialkostnad 200:-
Alt 1: femdagarskurs med mat och fika, men inget boende 2 200:-
Alt 2: femdagarskurs med mat, fika och boende 4 500:-/ dusch och toalett på rummet tillägg på 520:- Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-
Ansökan: anmäl dig direkt


Till sidans början UppYoga och meditation 11-15 juli
Kundaliniyoga är en yogaform som kännetecknas av dynamiska rörelser som kombineras med andnings- och avslappningsövningar samt olika meditationstekniker. Medveten närvaro är också en viktig del av kundaliniyogan.

I denna kurs kommer vi ha möjlighet att praktisera yoga för att få ett effektivt redskap att hantera stress. Det ger kraft och energi i vardagen. Att utöva yoga regelbundet ökar din medvetenhet och får dig att känna ett större välbefinnande. Tid kommer även finnas till att lära sig lite om yogisk filosofi och chakrasystemet. Vi kommer även prova på yogisk massage.

Max 15 deltagare. Inga förkunskaper krävs.
Kursledare: Sussi Täck – internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare.
Material: du behöver ha med dig ett liggunderlag eller en yogamatta, en filt och en hård kudde att sitta på. Du bör ha på dig mjuka och bekväma kläder för att kunna sitta avslappnat och kunna röra dig obehindrat.
Kostnader: undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Alt 1: femdagarskurs med mat och fika, men inget boende 2 200:-
Alt 2: femdagarskurs med mat, fika och boende 4 500:-/ dusch och toalett på rummet tillägg på 520:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-
Ansökan: anmäl dig direkt


Till sidans början UppKreativ sångkurs, fortsättning 11-15 juli
Har du erfarenhet av att sjunga i kör? Längtar du efter att fördjupa din kunskap och gå vidare i ditt individuella uttryck? Då är det här en kurs för dig! Förutom gemensam sång och övningar i grupp kommer alla kursmedlemmar få tid att arbeta solistisk med en egen sång. Fokus ligger på att utveckla självkänsla, scenisk närvaro, och kreativitet. Målet är att komma ifrån dömande tankar om rätt och fel och istället komma i direkt kontakt med nyfikenhet, lust och personligt uttryck.

Max 12 deltagare, viss sångvana krävs för kursen, tex körerfarenhet.
Kursledare: Ida Lod – verksam som frilansande sångare, scenkonstnär och pedagog. Utbildad på Högskolan för Scen och Musik, Göteborgs universitet. Idas webbplats.
Kostnader: undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Alt 1: femdagarskurs med mat och fika, men inget boende 2 200:-
Alt 2: femdagarskurs med mat, fika och boende 4 500:-/ dusch och toalett på rummet tillägg på 520:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-
Ansökan: anmäl dig direkt


Till sidans början UppLandskapsmåleri 11-15 juli
Naturen skiftar karaktär i olika väder och ljus, och kan vara både enkel och gåtfull. Var med och upptäck och skildra något av detta med färg och penslar. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller mer erfaren konstnär som vill fördjupa ditt seende. Du får hjälp med teckning, komposition och färgblandning m.m,  så du kan återge det du upplever i mötet med landskapet. Kursen hålls utomhus, i naturen runt Munka folkhögskola.

Max 12 deltagare, inga förkunskaper krävs för kursen.
Kursledare: Ulf Holgersson – utbildad på konsthögskolan i Stockholm och verksam som konstnär. Ulfs webbplats.
Material: ta med egna färger, tex olja, akryl, gouache, akvarell. På skolan finns masonit och papper.
Kostnader: Undervisningen är gratis, det du betalar för är material, mat och eventuellt boende.
Materialkostnad 300:-
Alt 1: femdagarskurs med mat och fika, men inget boende 2 200:-
Alt 2: femdagarskurs med mat, fika och boende 4 500:-/ dusch och toalett på rummet tillägg på 520:-. Tag med egna lakan och handdukar, eller hyr på skolan för 100:-
Ansökan: anmäl dig direkt


Till sidans början UppAllmän information

Anmälan
Det finns ett begränsat antal platser till varje kurs och om inget annat uppges gäller en löpande antagning. Du anmäler dig till kurserna digitalt här.

Har du frågor kan du kontakta oss via exp(a)munkafolkhogskola.se eller på telefon 0431-43 20 10, så hjälper vi dig.

Din anmälan är bindande och vid avbokning pga sjukdom krävs läkarintyg.

Munka folkhögskola förbehåller sig rätten att ställa in kurs om vi inte har tillräckligt många deltagare, du återfår då betald kursavgift.

Kostnad
Undervisningen är avgiftsfri för statsbidragsberättigade kurser. Det du betalar för är mat, boende och eventuella utflykter. Kurser vi bedriver som icke statsbidragsberättigade (porträttmålningskursen) betalas i sin helhet av kursdeltagarna.

För vissa kurser tillkommer materialkostnader och dessa specificeras i informationen om varje kurs.

Kursen
Veckokurserna startar måndag kl. 10:00 med en samling i matsalen och avslutas 15:00 fredag. Tredagarskurserna startar måndag kl. 10:00 med en samling i matsalen och avslutas onsdag kl. 16:00.

Kursernas arbetstid är dagligen mellan klockan 09.00 och ca 16.00.

Boende
Som gäst på Munka folkhögskola bor du i enkelrum. Vid ankomst hämtar du nyckel till rummet vid expeditionen. Lakan och handdukar tar du antingen med dig själv, eller hyr av skolan för 100:- .

De flesta rum har dusch och toalett i korridor, men vi kan också erbjuda ett begränsat antal rum med dusch och toalett och då tillkommer 130 kr/natt för det.

Du anger ditt önskemål om rumstyp i din ansökan. Önskar du bo en extra natt i anknytning till din kurs går det bra och då betalar du 250:-/natt och du anger även detta i din ansökan.

Måltider
Vårt kök serverar god mat som tillagas från grunden, gärna närproducerat och kravmärkt. Meddela redan i ansökan eventuell matallergi.

Du hittar restaurangen i källarplanet på skolans huvudbyggnad Skälderhus; gå in via stora trappan på framsidan och ta därefter trappan till vänster, en våning ner.

Här serveras följande måltider:
08:15-09:00 frukostbuffé (endast för boende gäster)
10:00-10:30 förmiddagsfika
12:00-13:00 lunch
14:30-15:00 eftermiddagsfika
17:30-18:30 middag

Vid lunch och middag finns en stor salladsbuffé. Du kan alltid välja ett vegetariskt alternativ.

Sommarkvällar på Munka
Efter kl. 18:30 är den ”gamla matsalen” öppen och en kvällsfika står framdukad och då finns också kvällens sommarvärd till hands. Vid ankomst kommer du få programmet för vad sommarkvällarna kan erbjuda.

Kontakt
Munka folkhögskola, Nygatan 2, 266 31 Munka Ljungby, tfn 0431-43 20 10 - mer info här.

Info om hur du hittar till vår skola hittar du här.
Upp
Startsidan

Om skolan
Om skolan
Historia

Personal
Lediga tjänster
Skolans styrelse

Bo och äta på skolan
Miljöpolicy
Termins- och lovtider
Studievägledning
Dina rättigheter

Aktuellt
Meny - Matsalen

Hitta
Hitta till oss

Kontakt
Kontakta oss
Logga in

© Munka folkhögskola
Sidan uppdaterad 2016-06-14 av Thomas Wallin
   Munka Folkhögskola    0431-43 20 10