Munka folkhögskola i nordvästra Skåne Munka Folkhögskola
Info om medlemskap

Välkommen till Munka folkhögskola


Munka folkhögskola ligger i ett vackert parkområde, centralt i Munka Ljungby, Ãngelholms kommun, med närhet till service, hav och skog. I Munka Ljungby studerar ca 140 deltagare. Vi har en filial i Perstorp.

Munka folkhögskolas vision:
Folkbildning för framtiden - möten och möjligheter tillsammans.

Munka folkhögskola arbetar utifrån en helhetssyn på människan och vår omvärld. Som en hälsofrämjande skola arbetar vi medvetet med sambandet mellan hälsa, välbefinnande och studieresultat.

Huvudman är Föreningen Nordvästra Skånes folkhögskola, partipolitiskt och religiöst obunden.

Tiden på folkhögskola är ett sätt att börja på något nytt, förverkliga det du drömt om, se nya möjligheter, lära känna dina starka sidor och utvecklas som människa i din egen takt. Att gå på folkhögskola innebär först och främst att du väljer att studera utifrån dina intressen och behov, men det betyder också många tillfällen att träffa nya, spännande människor i en stimulerande miljö. Tillsammans skapar vi en miljö där lusten att lära står i centrum.Vi har ett internat med 45 platser för dig som vill bo på skolan.

Folkhögskola bygger på demokratisk grund, vilket betyder att du kan påverka såväl kursinnehåll som arbetsformer, men för att nå dit behöver vi också ditt engagemang. Samarbete är en viktig del i vårt sätt att undervisa. Vi arbetar både tematiskt och ämnesövergripande. Genom att arbeta problembaserat och med konkreta händelser som syns även utanför vår skola, förbättrar vi dina möjligheter att möta och påverka framtiden. Vi betonar samtalet, mötet med andra människor och nya utmaningar i alla studiesituationer.

Varmt välkommen till folkhögskolan i Munka Ljungby!


Välkommen som medlem i Föreningen Nordvästra Skånes folkhögskola 2021!


Föreningen är huvudman för Munka folkhögskola och är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Det är viktigt för oss på Munka folkhögskola att vara väl förankrad bland invånarna i närsamhället där huvuddelen av våra deltagare rekryteras ifrån och där vår personal bor. Vi hoppas därför att du vill bli/fortsatt vill vara medlem i vår förening under 2021 och därmed markera ditt stöd för vår folkhögskolas verksamhet.

Medlemskapet i föreningen innebär att du kan vara med på årsstämman i maj varje år. I år är stämman planerad till torsdagen den 27 maj. Där kan du påverka Munka folkhögskolas inriktning. Medlemskap innebär också att du löpande ska få information Om skolan/Medlemskaps verksamhet, kommer att få inbjudan till särskilda aktiviteter för våra medlemmar, exempelvis deltagande i vår konstförening. Du erbjuds att till rabatterat pris äta i vår lunchrestaurang och en hel del andra förmåner som du kan se i faktarutan nedan.

Medlemsavgiften är 175 kr för 2021 som du betalar in på bg nr 5437-2388. Du kan också betala medlemsavgiften via Swish på nr 1233059813. Vi ser fram mot att se Dig som medlem i Nordvästra Skånes folkhögskola. Glöm inte att ange Ditt namn och din mailadress på inbetalningen.

Medlemsförmåner för Dig som medlem i Munka folkhögskolas förening:

- Medlemmar som köper ett 10-häfte för 740 kr (pris för externa gäster) på lunchrestaurangen får första lunchen gratis. Du kan utnyttja detta vid två köp per år.
- Medlemmar som vill utnyttja Hälsocoachutbildningens massage ges 10 % rabatt per tillfälle. Tider och priser för massagens anges på skolans hemsida.
- Medlemmar ges 10 % rabatt på kurskostnaden för kvällskurser i konst, foto, keramik och öppen keramikverkstad samt på alla våra sommarkurser. För kvällskurserna gäller detta från hösten 2021 och för sommarkurserna från sommaren 2021. Rabatten omfattar obligatoriska kurskostnaden men inte boendet.
- Medlemmar som önskar boka skolans lokaler för fest, bröllop, idrottsaktiviteter m.m. erbjuds 10 % rabatt.

Ange när du köper/bokar att du är medlem så dras rabatten. Rabatten gäller så fort medlemsavgiften är betald och du finns i vårt medlemsregister.