Ladda ner eller beställ ansökningshandlingar & kurskatalog här

Konst årskurs 2

Kursinnehåll Konst 2
Konstskolans andra år är en förberedelse för högre studier på konsthögskola, fotohögskola, designutbildning, arkitektturstudier och scenografutbildningar men också för egen konstnärlig verksamhet.

Undervisningen bygger på tematiska uppgifter och projekt som överskrider ämnesgränserna och avgränsade kurser med gästlärare. Du får handledning individuellt och i grupp, och träning i att presentera ditt eget arbete. Frågeställningar om platsen/rummet och bilden betonas inom alla ämnen.

Du får introduktionskurser i moderna konstnärliga tekniker som video, ljud, animation, screen, performance och text. Skolan har ett elevgalleri där du får göra en egen utställning och varje läsår avslutas med en gemensam examensutställning på ett galleri eller i en lokal utanför skolan..

På gång
Matsedel