Munka folkhögskola i nordvästra Skåne Munka Folkhögskola

KurserLediga tjänster

Munka folkhögskola söker en driven, initiativrik och självständig person till tjänsten som vaktmästare till våra skolor i Munka Ljungby och Perstorp. Tjänsten är baserad i Munka Ljungby, men arbetsuppgifter på filialskolan i Perstorp ingår 2-3 gånger per månad. Du utgår då från Munka Ljungby och kör skolans transportbil till Perstorp.

Tjänsten som vaktmästare kräver att du är kunnig inom reparation och underhåll, allmänt händig, handlingskraftig och lösningsfokuserad. Vi söker dig med en bred allsidig praktisk kompetens inom snickeri, elektronik och underhåll. Arbetsuppgifterna är varierande och berör alla delar av skolan, såsom park, grönytor, fastighet och allmän service till skolans olika funktioner. I tjänsten ingår också att vara delaktig i arbetsmiljöarbete, brandskyddsarbete och skyddsronder, inköp och dokumentation, flytthjälp vid byte av lokaler mm.

Vi sätter stort värde på din flexibilitet samt att du är en motiverad och engagerad person som har lätt för att arbeta både självständigt och i grupp. Du är noggrann och har lätt för att skapa ordning och reda. Arbetstempot kommer stundvis vara högt, varför det är extra viktigt att du är strukturerad, flexibel och stresstålig som person. God social förmåga är en förutsättning, eftersom goda kontakter med både personal och kursdeltagare är en nödvändighet i arbetet. Du sätter ett värde i att sköta och vårda relationer och skolan tillsammans med dina kollegor inom serviceenheten.

Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Skicka in din ansökan omgående, men senast 2021-11-17. Tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningsperiodens utgång. Vi intervjuar löpande.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Kontakt:
Roger Sjunner
bitr. rektor
roger.sjunner(a)munkafolkhogskola.se
0431-43 20 10
072-538 22 75

Mejla din ansökan till
ledigajobb(a)munkafolkhogskola.se

Välkommen med din ansökan!


Munka folkhögskola söker lärare till vår huvudskola i Munka Ljungby och till vår filial i Perstorp, då nuvarande gått vidare till annan tjänst. Du är folkhögskollärare eller gymnasie-/grundskollärare inom matematik, naturkunskap och/eller miljö. Vissa arbetsuppgifter som stödperson till kursdeltagare med särskilda behov kan också förekomma.

Utbildning och/eller erfarenhet av specialpedagogik är meriterande, samt erfarenhet av mentorskap och att arbeta ämnesövergripande. Meriterande är även erfarenhet av arbete med deltagare från olika kulturer och språkbakgrund. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att kommunicera, lyssna och samarbeta med både deltagare och kollegor.

Tjänsten är på 60-80 %, fördelat på våra olika kurser, såsom Allmän kurs och Studiemotiverande folkhögskolekurs/Etableringskurs på grundnivå.

På folkhögskola är behörighet inget krav, men erfarenhet och skicklighet är ett måste till denna tjänst. Du är intresserad av att arbeta med unga människors kunskaps- och personlighetsutveckling generellt och särskilt av arbete med kursdeltagare med utländsk skolbakgrund. Du är välstrukturerad och lätt att samarbeta med, och då vi har en stor andel kursdeltagare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bl. a. ADHD och dyslexi, ser vi gärna att du har erfarenhet av undervisning i denna elevgrupp.

På folkhögskola är kraven på dokumentation mindre omfattande än i den läroplansstyrda skolan och föräldrakontakter förekommer i stort sett inte alls. Däremot är det socialpedagogiska arbetet en större del av tjänsten här. Samarbete inom ett engagerat arbetslag ingår också, där vi delvis arbetar tematiskt med mycket samarbete över ämnesgränserna.

Semestertjänst.

Sista ansökningsdatum är 30 september 2021, men skicka gärna in din ansökan omgående. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Tillträde omgående eller efter överenskommelse..

Ange referens PedagogerHT21.

Ange löneanspråk.

Mejla din ansökan till
ledigajobb(a)munkafolkhogskola.se

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Maria Österlin Rietz
filialchef
maria.osterlin@munkafolkhogskola.se
0435-30084
072-222 59 74

Helena Esbjörnsson
Rektor
rektor(a)munkafolkhogskola.se
0431-432010
072-5380620

Fackliga kontaktpersoner
Adrian Dominte
adrian.dominte(a)munkafolkhogskola.se
0435-300 84
072-209 46 40

Åsa Willysson asa.willysson(a)munkafolkhogskola.se
0435-300 84
072-538 22 78